Profil/Jeta e ikonës së modës, Karl Lagerfeld (FOTO)

0

Karl Otto Lagerfeldt lindi në vitin 1933 në Gjermaninë e paraluftës
Lagerfeld lindi në Hamburg të Gjermanisë dhe ishte biri i biznesmenit Otto Lagerfeld dhe Elizabeth Bahlmann. Babai i tij kishte një kompani që prodhonte dhe importonte qumësht, ndërsa gjyshi i tij Karl Bahlmann ishte politikan vendas për Partinë Qendrore Katolike. Familja e tij i përkiste Kishës Katolike të Vjetër. Kur u takua me të atin, nëna e Lagerfeld ishte një shitëse nga Berlini. Prindërit e tij u martuan në vitin 1930. Lagerfeld ndryshoi mbiemrin e tij të parë nga Lagerfeldt, sepse ai besonte se ajo dukej “më komerciale”. Ai emigroi në Paris si një adoleshent i ri dhe u bë asistent i dizajnit për Pierre Balmain, para se të punonte në Fendi dhe Chloe në vitet 1960. Ai filloi karrierën e tij të gjatë me Chanel në 1983, një dekadë pas vdekjes së Coco Chanel. Një vit më pas, ai nisi etiketën e emrit të tij. Lagerfeld ishte i njohur për pamjen e tij të veçantë në vitet e tij të mëvonshme, veshur rregullisht me kostume të errëta, një bisht të kalit dhe syze dielli të lyer. Lagerfeld tha për pamjen e tij: “Unë jam si një karikaturë e vetes, dhe më pëlqen kjo.”

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.