Studimi i Scientific Reports: Stresi i qenve është i sinkronizuar me stresin e njeriut.

0

Stresi është i sinkronizuar për qentë dhe pronarët e tyre, pasi nivelet e hormonit të afërm, kortizolit, të pranishëm si tek qentë dhe njerëzit e tregojnë më së miri këtë, sipas revistës shkencore ‘’Scientific Reports’’, bërë nga universiteti suedez i Linkoping dhe koordinuar nga Lina Roth.

“Nëse kuptojmë më mirë se si qeni influencohet nga njeriu, do të jetë e mundur që të përputhim qenin dhe pronarin në një mënyrë që është më e mirë për të dy nga pikëpamja e menaxhimit të stresit”, vëren Roth

Loading...

Studimi shqyrtoi 25 qen kufiri dhe 33 të races ”Shetland”, të gjitha në pronësi të grave.

Për të monitoruar nivelet e stresit, studiuesit analizuan përqendrimet e kortizolit në flokët e pronarëve dhe në flokët e qenve dhe i kontrolluan ato si në verë ashtu edhe në dimër.

Për më tepër, pronarëve iu kërkua të plotësonin dy pyetësorë mbi personalitetin e tyre dhe atë të qenit të tyre për të verifikuar lidhjen ndërmjet stresit dhe tipareve të personalitetit.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.