Mos kërkoni nga Lulzim Basha të tregojë grushtin

0

Nga Klarisa Rexhvelaj

Mos kërkoni nga Lulzim Basha të tregojë grushtin .

Loading...

Prej vitesh dëgjoj të flitet për “Tranzicion” politik e ideologjik në vendin tonë. Është e pritshme që koncepti i demokracisë nuk do të përqafohet menjëherë, por do të duhet kohë që njerëzit të indoktrinohen me frymën e lirisë e parimet demokratike.

Është e veshtirë t’u shqisesh komunizmin nga shpirti, enverin nga muret e shtepisë e me keq akoma mentalitetin e mbyllur. Idologjia komuniste është akoma prezente në gjitha hallkat e politikëbërjes, e qeverisjes e mendimit nga ata që vijnë nga ajo perjudhë, e kanë mbartur me vete “mykjen” e cila i mban peng.

Ndryshim nga brezi në brez e kuptoj mirë dhe e mirëkuptoj plotesisht, ajo ç’ka nuk pajtohem dot me të është tranzicioni në partit politike që nuk po dinë ta kalojnë. Është pengesa e madhe që nuk po kapërcehet.

Partia Demokratike që nga themelimi e deri vitet e fundit ka pasur ne krye Burra Shteti. Të fort, të ngrysur, që u a bënin zap bandave, krimit , e kujdo që ngrite krye. Ishte koha atëherë kur shqipëtari shetiste me kallash rreth supit, e banda – kundrabanta bënte bam. E një fjalë e vjetër popullore thotë “si është vendi bahet kuvendi”.

Sot, bota është industrializuar, shoqëria ka evoluar . Brezi im, 20 vjecarë sot shetisin me duar në xhepa.

Detyrimisht duhet t’i përshtatesh kohës, evolimit, botës që është drejtuar drejt paqes, harmonisë, mirëkuptimit, edhe politika është moderuar. Është më e paqëshme me metoda pro Evropiane, Amerikane, rritje të standartëve, por edhe kjo është në përpjekje e sipër… jemi në tentativë.

Lulzim Basha nuk është dhe nuk do të jetë kurrë ai burri i egër, i vrejtur, që bërtet e drridhen malet. Nuk funksionon kështu, ai është lideri i arsyes, i mirëkuptueshëm. Përqafues i fjalës së lirë, argumentit , bindjes me fakte jo i grushtit. Jo i dhunës.

Është kryetari që ecën ne hapin e kohës. Kryetari i brezit tim, kryetari im.
Kryetari i të riut me shpresa, që do të jetë një intelektual i mirëshkolluar, i vlersuar.
I të riut që do të jetoj në Shqipërinë si gjithë Europa jo në Kazakistan as Kolumbi.

Mjaft kërkuat nga Basha atë që ai nuk do ta bëj, ate që nuk i përgjigjet forcës së arsyes, atë që na çon 10 hapa mbrapa asnjë para.
Mos kërkoni nga Basha atë që realisht nuk e doni për veten dhe fëmijët tuaj. Mos kërkoni dicka që ju nuk do e bënit vete.

Asnjeri nuk do të jetojë me frikë, me dhunë, me plumba që s’dihet nga vijnë e ikin.

Mos kërkoni nga Basha të tregojë grushtin, se sot Burrë Shteti nuk të bën grushti, të bën fjala. Fjala e lirë! Fjala bindëse me argumenta.

Ose ndoshta ne s’jemi gati për një Kryeministër Europian me vlera siç ai është.
Ndoshta s’jemi gati ta përqafojmë të ren, të ecim me hapin e kohës, do mbetemi fanatik ndaj të vjetrës gjithë pluhur.

Zgjedhjet e fundit në vend tregojnë se ne jemi zhytur në “diktaturë” jemi kthyer në kohë, kemi ngecur në lëmshin e saj.
Rruga jonë është veshtërsuar, situata në vend të thërret për REFLEKTIM.

Gjykimin duhet ta nisim nga vetja dhe pse është e vështirë mos ndoshta duhet ndonjëherë fajin ta kërkojmë brënda nesh…
Mos ndoshta jemi ne që s’jemi gati, se meritojmë Europen, duam drurin e dajakun. Nuk dim të jetojmë si njerëz të lirë?

Se kur na vjen laku në fyt na vijnë dhe ment .

Se di për ju por unë, nuk dua të vuaj një komunizem të dytë. Një komunizem të cilin gjysherit tanë e shporren me gjak , lan eshtrat për ta zhdukur nga faqa e dheut.

Unë me 8 do protestoj perkrah Lulzim Bashës, paqësisht, denjesisht, siç i takon një studenteje që ënderron Europën.
Protestoj për veten, për familjen time, për idealin tim. Për parimet e mija. Për vlerat që besoj!

Protestoj për Shqipërinë vendin e paqes, harmonisë, stabilitetit politik e ekonomik.
Jo për një kasaphan të dytë.

Koha të reagojmë, ashtu siç bojkotuam “votimet e turpit” ashtu të bashkohemi në protestën ndaj kësaj farse, ndaj marrjes peng të së ardhmes.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.