Video/Mjekësia popullore, pasioni i 70-vjeçarit Demokrat Keli

0

Demokrat Keli njeh pothuajse çdo pëllëmbë tokë në pyjet rreth Beratit.  70 vjeçari është mjek popullor dhe del të mbledhë bimët medicinale që i duhen. Ai thotë se bimët i mbledh vetë në malin e Shpiragut dhe Tomorrit

Demokrati  e di se kur është koha e duhur për t’i mbledhur pa dëmtuar natyrën dhe di anët e mira dhe të këqija në përdorimin e secilës prej tyre.

Loading...

Papunësia në fillimet e tranzicionit e nxiti Demokratin të kthente në biznes traditën familjare të qetësimit të dhimbjeve me çaj bimor. Sot i tregton këto bimë me licencë në një kënd në shëtitoren e Beratit.

Mjeku popullor thotë se i pëlqente pylli që i vogël dhe se këtë biznes nuk e bën për të fituar para, por për të ndihmuar njerëzit

“Natyra shëron,- thotë Demokrati,- por mjeku kuron”, ndaj derisa të ketë jetë ai do ta përdorë pasionin e tij për të qetësuar vuajtjet e njerëzve.

 

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.