Një VKM ende e pazbatuar, memoriali në Tiranë i ushtarëve amerikanë

0

Nga Kastriot Dervishi

Me propozim të Ministrisë së Mbrojtjes, me vendimin nr.474, datë 22.5.2013, Këshilli i Ministrave vendosi ngritjen në Tiranë të memorialit “Ushtarët amerikanë të rënë në luftë”. Për zbatimin e këtij vendimi që duhet ta ndiqte ministria propozuese, përfshiheshin disa institucione: Bashkia e Tiranës (për caktimin e vendit), Ministria e Brendshme (për ndonjë shpronësim të mundshëm apo mbështetje), Ministria e Kulturës (për monumentin, konkursin, etj) dhe Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave (për plotësimin e informacionit të kërkuar). Rolin kryesor e kishin Ministria e Mbrojtjes dhe Bashkia e Tiranës. Siç bëhen punët në Shqipëri, kur ka hyrë viti i shtatë i miratimit të kësaj VKM-je ende nuk është bërë asgjë. Çuditërisht për raste të tjera koordinohen shpejt dhe mirë.

Loading...
Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.