Scott: Turp për Serbinë t’ia lejojë një krimineli lufte udhëheqjen e Paradës Ushtarake

0

Ambasadori i SHBA-së në Serbi, Kyle Scott, ka reaguar në lidhje paradën e sotme ushtarake në Serbi.

Scott, përmes një postimi në Twitter, e ka cilësuar turp për Serbinë faktin që gjenerali serb i dënuar për krime lufte në Kosovë, Vlladimir Llazareviq, në Ditën e Evropës në Nish e udhëhoqi këtë paradë.

Loading...

“Turp që një kriminel i dënuar lufte, të marshojë para atyre të cilët dëshirojnë t’i nderojnë aleatët të cilët kanë vdekur duke luftuar për drejtësi dhe paqe në Evropë. Dita e Evropës = Vlerat e Evropës”, ka shkruar Ambasadori Scott në llogarinë e tij në Twitter.

Qyteti i dytë më i madh i Serbisë, Nishi, dje e ka shënuar Ditën e Fitores mbi Fashizmin, e njohur edhe si Dita e Evropës, me parakalimin e “Regjimentit të Pavdekshëm”, të cilit i ka prirë një gjeneral i dënuar për krime lufte në Kosovës.

Gjenerali, ish-komandanti i Korpusit të Prishtinës dhe i Armatës së Tretë, Vlladimir Llazareviq, ishte dënuar nga Tribunali i Hagës me 14 vjet burgim për krime lufte mbi shqiptarët, transmeton Koha.net.

Ai ishte liruar në dhjetor të vitit 2015, pas 10 vjetësh vuajtjeje të dënimit.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.