Aksidentet në rrugët e Shqipërisë si bilanc lufte, ja sa të vdekur janë shënuar në 4 muaj

0

Katërmujori i parë i këtij viti ka pësuar rritje të qytetarëve të vdekur nga aksidentet rrugore, numër në rritje krahasuar me 1 vit më parë. Sipas të dhënave të INSTAT, këtë vit humbën jetën 62 persona nga 61 që ishin në katër muajt e parë të vitit të shkuar. Shkak kryesor për aksidentet  vijon të mbetet sjellja e drejtuesve të mjeteve.

Katër mujori i parë i këtij viti rezulton me rritje të numrit të të vdekurve nga aksidentet rrugore, krahasuar me 4 mujorin e parë të vitit të shkuar.

Loading...

Sipas të dhënave të INSTAT, në muajt janar-prill të këtij viti nga përplasjet e automjeteve humbën jetën 62 qytetarë, 1 viktimë më shumë se vitin e shkuar.

Në muajin prill 2019 numërohen 112 aksidente rrugore nga 134 aksidente të ndodhura në prill 2018, duke u ulur, ndërsa për sa i përket llogaritjeve për katër muajt e parë, ky vit rezulton me 630 aksidente, ndërsa vitin e shkuar me 651.

Gjithashtu sipas të dhënave zyrtare numri i të aksidentuarve brenda prillit është 147 persona nga 168 që ishte një vit më parë, kurse numri i të vdekurve është 14 persona duke mbetur i pandryshuar, krahasuar me prillin 2018.

Shkak për ndodhjen e aksidenteve vijojnë të mbeten sjelljet e drejtuesve të mjeteve dhe më shqetësues është fakti që mosha e drejtuesve të mjeteve të përfshira në aksident është 25-35 vjeç.

Kryeqyteti mban numrit më të lartë të aksidenteve të shënuara e lidhur kjo edhe me fluksin e lartë të qarkullimit të automjeteve, e ndjekur nga Durrësi, Lezha dhe Fieri.

Ndërsa për sa i përket numrit të viktimave rezulton se në Tiranë ka pasur më shumë aksidente me pasojë vdekjen, e ndjekur nga Shkodra dhe Fieri.

 Aksidentet në prill

2018                               2019

168 të aksidentuar      147 të aksidentuar

134 aksidente                112 aksidente 

14 të vdekur                  14 të vdekur

Aksidentet në periudhën janar-prill

61 të vdekur 2018              62 të vdekur 2019

504 aksidente 2018            468 aksidente 2018 

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.