Edhe shoqata Pro Kosovo në përkrahje të ambasadores Alma Lama

0

Shoqata Italo-arbëreshe Pro Kosovo, e cila është krijuar në fillim të viteve 90 në palermo të Italisë, me misionin për të ndihmuar pavarësinë e Kosovës si dhe për vetëdijësimin e institucioneve italiane për dhunën dhe represion serb, gjatë ditës ka dalë me një komunikatë për media, në mbështetje të ambasadores Alma Lama në Itali, e cila së shpejti do të lërë misionin, për shkak të vendimit të Presidentit Thaçi, për ta larguar para kohe.

Megjithëse kanë kaluar disa muaj, ende nuk është bërë i ditur për publikun motivi zyrtar i këtij largimi në mes të mandatit, dhe për të cilin edhe vetë zonja Lama është shprehur se nuk e di. Gjatë paradites, “Bota Sot” publikoi letrën e hapur të një tjetër personaliteti italo-arbëresh, z. Anau, gjithashtu i angazhuar në çështjen e Kosovës që prej viteve 90.

Loading...

Shoqata Pro Kosova, gjithashtu ka kërkuar nga institucionet e Kosovës që të ndryshojnmë mendim ndaj Zonjës Lama “duke pasur parasysh punën e shkëlqyeshme qe ajo bën në Itali për të mirën dhe prosperitetin e Shtetit të Kosovës.”

Ajo ka marrë kontakte me Presidentin e Krahinës Autonome, me Kryebashkiakun e Palermos, me të cilin është marrë veshë për binjakëzimin me një qytet të Kosovës dhe ka perkrahur idenë tonë për një qendër kulturore shqiptare në Palermo. Poashtu i kemi mundësuar nje takim me Odën Ekonomike për shkëmbime në të ardhmen.

Vizita e Ambasadores me Arbereshet, qoftë në Palermo, qoftë në Hore të Arbereshëvet, ka zgjuar interes dhe simpati për Kosoven e lirë, të cilën në verën e ardhshme do ta vizitojnë për turizëm me shumicë. Prandaj nuk e shohim me vend largimin e saj nga detyra para kohe, duke mohuar që ajo mund të ketë bërë ndonjë “mëkat” që e meriton një vendim të tillë. I lusim qeveritarët dhe Presidentin Thaçi ta ndërrojnë mendimin e tyre karshi Zonjës Lama, duke pasur parasysh punën e shkelqyeshme qe ajo bën në Itali për të mirën dhe prosperitetin e Shtetit të Kosoves. Prof.Zef Chiaramonte, sekretar i Komitetit. Botasot

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.