Arjola, aktorja që po pushton skenën dhe e ekranin që për vite u injorua nga pushteti…!

0

Nga Guxim Alimani

Arjola nuk eshte thjesht vajza bukuroshe qe u parashutua ne skene fale hireve natyrore por nje artiste e shkolluar dhe e kultivuar. Ajo ka mbaruar studimet ne degen e aktrimit prane Akademise se Arteve me rezultate te shkelqyera. E entuziasmuar nga arsimimi por dhe e rrembyer nga pasioni per profesionin ju drejtua vendlindjes,Tropojes. Por edhe aty politika kishte rrembyer ç’do gje te pavueshme ndaj si ne fejtonet e viteve ’30 ai qe nuk dinte shkrim e kendim ishte pushtetar e drejtonte kulture dhe arsim…dhe kalvari i artistes tashme nene e tre femijeve vazhdoi…Por vullneti i Arjoles nuk mund te atrofizohej nga mediokriteti ndaj kurre nuk u ndal..! Ajo nuk ju drejtua shesheve te xhirimit me s’perdredhje lozanjare por me karakterin qe e lindur dhe me femijen mbi qafe per te arritur ku eshte sot. Filmi i fundit i Ermal Mamaqit “I Love Tropoja”i xhiruar ne vendlindjen e saj e ka mbushur ate dhe bashkeqytetaret e saj me krenari ndersa mediokrit e pushtetit qe injoruan talentin e saj i ka strukur ne skuten e zeze te turpit.

Loading...

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.